Kako stići


Kako stići

Oficirski dom u Nišu

Forum naprednih tehnologija se ove godine održava u zgradi Oficirskog doma u Nišu. Zgrada Oficirskog doma smeštena je na nišavskom keju u ulici Orlovića Pavla 28a.

Izgrađena je 1890. godine kao kafana „Bulevar“ i do 1903. godine kada je otkupila Komanda grada koristi se kao Oficirski dom, sve do 1941. godine.

Istorijski je značajna jer je tokom I svetskog rata postala središte političkog i skupštinskog života Srbije. Od 27. jula do 16. oktobra 1915. godine u njoj je održano ratno zasedanje Skupštine Srbije. Od mnogobrojnih odluka koje su donešene ovde, svakako je najznačajnija „Niška deklaracija“ kojom je prvi put zvanično istaknuto da je cilj Srbije ujedinjenje sa Hrvatima i Slovencima i stvaranje Jugoslavije.

6. maja 1915. godine ovde je održan i Jugoslovenski kongres na kome je usvojena „Niška rezolocija“ kojom je naglašena borba balkanskih naroda za oslobođenjem i ujedinjenjem i izražen odlučan stav protiv Londonskog ugovora, kojim se Italiji ustupa deo jadranske obale.

Odoo text and image block

Prvi Forum naprednih tehnologija 2015

Forum 2015

Drugi forum naprednih tehnologija 2016

Forum 2016

Kako stići kolima

Ako u Niš dolazite kolima, na donjim linkovima možete pogledati ucrtane putanje kako stići do Oficirskog doma iz pravca severa, juga ili istoka.

Google mapa - kako stići iz pravca severa
Google mapa  -  kako  stići iz pravca  juga
Google mapa - kako stići iz pravca istoka

Kako stići autobusom

Ako u Niš dolazite autobusom, sa autobuske stanice je moguće pešice stići do Oficirskog doma otprilike za 10 minuta.

Na donjem linku možete pogledati ucrtanu putanju od autobuske stanice do Oficirskog doma.

Google mapa - kako stići sa autobuske stanice

Korisni linkovi